SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE 5. jun 2018.

REZULTATI KREATIVNOG KONKURSA: U KOŠTAC SA PLASTIKOM!

Izabrani najbolji radovi na kreativnom konkursu

U koštac sa plastikom!

 

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine 5.juna koji se ove godine obeležava pod sloganom: POBEDI ZAGAĐENJE PLASTIKOM! Ako ne možeš da je ponovo upotrebiš, ne koristi je!, Agencija Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UN Environment) – Programska kancelarija u Beču, uz podršku regionalne nevladine mreže Forestry and Environmental Action – fea i strukovnog udruženja Ambasadori održivog razvoja i životne sredine organizovala je tematsko takmičenje za učenike osnovnih škola u Republici Srbiji sa ciljem podizanja svesti dece o negativnom uticaju plastičnog otpada na zdravlje ljudi i životnu sredinu, mogućnostima za ponovnu upotrebu i reciklažu plastike, kao i pravilnom odlaganju plastičnog otpada.

 

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da smo izabrali najbolje radove na kreativnom konkursu U koštac sa plastikom!  Stručna komisija je u obzir uzela opis ideje, količinu iskorišćene plastične ambalaže i drugih plastičnih predmeta koji su upotrebljeni za pravljenje plovila, kao i izgled finalnog rada.

 

  1. mesto  – rad „Žutoplovac“, OŠ „Sveti Georgije“, Uzdin

  2. mesto –  rad „Eko brodić – Drugarstvo“, OŠ „Rade Dodić“, Milutovac, izdvojeno odeljenje Poljna

  3. mesto – rad „Brod prijateljstva“, OŠ „Petefi brigada“, Kula

 

Pobednički tim biće nagrađen jednodnevnim izletom sa pratećom interaktivnom radionicom, dok su za ostale učesnike predviđene utešne nagrade.

 

Zahvaljujemo se svim učesnicima konkursa na odličnim idejama, divnim radovima i timskom duhu!

1 Skenderpašina St.

71000 Sarajevo

+387 33 251 064 

fea@fea-bh.com

BiH Office

Serbia Office

Blvd Mihaila Pupina 10ž, ground floor

11070 Belgrade

 

jovana.culibrk@feasee.org

Copyright © 2019 fea - Forestry and Environmental Action