top of page

JAVNI POZIV za angažman IT stručnjaka za izradu interaktivne karte projektnog područja

Regionalna nevladina organizacija „Inicijativa za šumarstvo i okoliš – fea“ (eng. Forestry and Environmental Action) za potrebe projekta „Akcija za zeleniji Gradski park ‚Betanija‘“ objavljuje


JAVNI POZIV

za angažman IT stručnjaka za izradu interaktivne karte projektnog područja

Uvod

„Akcija za zeleniji Gradski park Betanija“ je projekat koji Inicijativa za šumarstvo i okoliš - fea implementira sa općim ciljem poboljšanja ekološko-sanitarnog i dekorativno-estetskog karaktera gradskog parka. Realizacijom projekta očekuje se povećanje udjela zelenih površina na području Betanije, porast broja educiranih i osviještenih građana o ulozi i značaju urbanog zelenila, inovativan nastup u promociji Parka kao poželjne destinacije za odmor i razonodu posjetilaca i pozitivna ocjena uspješnosti projektnih aktivnosti od strane pripadnika Mjesne zajednice Betanija-Šip.

Izrada edukativno-interaktivne mape sveukupnog područja Gradskog parka Betanija je jedna od ključnih aktivnosti projekta „Akcija za zeleniji Gradski park Betanija“ u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 - ReLOaD2. Program #ReLOaD finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira UNDP Bosnia and Herzegovina.


Predmet Javnog poziva

Inicijativa za šumarstvo i okoliš – fea poziva sva zainteresovana fizička lica da dostave svoje prijave za angažman na izradi interaktivne mape projektnog područja u funkciji:


- IT stručnjaka (1 izvršilac)


Angažovani IT stručnjak će pružiti ekspertsku uslugu izrade interaktivne online mape područja Gradskog parka Betanija na osnovu prethodno pripremljene GIS karte. Mapa će kroz niz zanimljivih i vizualno privlačnih sadržaja olakšati kretanje kroz park te educirati korisnike o vrstama drveća koje su prisutne u parku te njihovom značaju i vrijednosti. Mapa će adresirati i mogućnosti kretanja u parku za osobe sa reduciranom sposobnošću kretanja. Korištenje ovog alata bit će jednostavno, besplatno i dostupno svim građanima koji posjeduju pametni mobilni uređaj. Po završetku interaktivne mape, izvršit će se i testiranje iste kako bi se osigurala nesmetana upotreba interaktivne mape parka te kvalitetno urađen alat isporučio na korištenje građanima.


Vrijeme trajanja angažmana je 20 dana, a finansijska naknada predviđena projektnim budžetom za angažman IT stručnjaka iznosi 4000,00 BAM.

Molimo sve zainteresovane da svoj CV i najmanje tri dokaza o prethodnom iskustvu slične prirode dostave najkasnije do 22.08.2022. godine na e-mail adresu:

bottom of page